آموزش مصرف بهینه آب با زبان گویای هنر به کودکان ناشنوای باغچه بان
دانش آموزان ناشنوای مجتمع باغچه بان به همت گروه مروجان فرهنگ مصرف بهینه آبفای منطقه 3 با شیوه های صحیح استفاده از آب آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی آبفای منطقه 3 ، طی مراسمی که روز چهارشنبه23 اردیبهشت ماه در مجمع ناشنوایان باغچه بان واقع در محله سید جمال الدین اسد آبادی بر پاشد ، مروجان آبفای منطقه 3 با اجرای نمایش شاد و عروسکی قطرۀ آب و اهدای هدایا و بهره گیری از زبان گویای هنر نمایشی ، اهمیت حفظ و پاسداری از منابع محدود آب و شیوه های صحیح مصرف را به دانش آموزان ناشنوا آموزش دادند.
بر اساس این گزارش از ابتدای سال جاری تا کنون گروه مروجان فرهنگ مصرف بهینه آبفای منطقه 3 با مراجعه به مدارس تحت پوشش مناطق2 ، 5 و 6،اقدام به بر پایی نزدیک به 25 جلسه پرسش و پاسخ ، اجرای 20 نمایش ، ارائه بروشورها و بسته های آموزشی و انجام طرح جذب و آموزش مستمر بیش از یک هزار و چهار صد نفر از حامیان آب کرده و به اطلاع رسانی نسل کودک و نوجوان به منظور فراگیری روشهای مؤثر استفاده از آب،در سال اصلاح الگوی مصرف مبادرت ورزیدند.
گفتنی است،مروجان مصرف بهینه آب، گروهی فرهنگی و تحت نظارت روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شهر تهران هستند و نزدیک به هشت سال است که به صورت هدفمند و کارشناسانه با همکاری روابط عمومی آب و فاضلاب مناطق ششگانه شهر تهران اقدام به فعالیتهای متنوعی با مشارکت و همکاری سازمان های متولی فرهنگی و آموزشی با موضوع مصرف بهینه آب می کنند .
دفتر خدمات مدیریت و فناوری اطلاعات
برگزاری کنسرت برای ناشنوایان (ارسال لادن صحرایی)
محققان با استفاده از صندلی مخصوص لمسی قصد دارند کنسرت موسیقی را در تورنتو کانادا مخصوصا افراد ناشنوا برگزار کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، صندلی هایی که به افراد ناشنوا توانایی شنیدن موسیقی را خواهد داد در کنسرت موسیقی که مخصوص افراد ناشنوا برپا خواهد شد، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.صندلی "اموتی" ابداعی است که سه سال پیش در دانشگاه ریرسون اختراع شده و برخی از دانشمندانی که در تولید آن شرکت داشته اند نیز در گروه نوازندگان کنسرتی که برای ناشنوایان برگزار خواهد شد شرکت دارند.یکی از انواع این صندلی ها به 16 بلندگو که در قسمت پشتی و بازوها جاسازی شده اند مجهز است که این بلندگوها توانایی تحریک حس لامسه فرد را دارند. نمونه دیگر به 14 بلندگو مجهز است که از ارتعاشات حرکتی بیشتری برخوردار بوده و زمانی که موسیقی یا ساز خاصی شروع به نواختن می کند فعال خواهد شد.در گذشته تنها راهی که به واسطه آن افراد ناشنوا توانایی شنیدن موسیقی را داشتند عبور امواج صوتی و حس این امواج بود اما صندلی های اموتی با شکستن فرکانسهای صوت امکان حس انواع نواختهای سازهای مختلف را از میان بلندگوهای مختلف به فرد خواهد داد. همچنین این صندلی ها می توانند فرکانسهای بالای صدا را به امواجی که توسط گوش ناشنوایان قابل ردیابی است، تبدیل کنند.پوست انسان توانایی تمیز دادن اصوات با طول موج پایین و بالا را تا سطح هزار هرتز داشته و می تواند فرکانسهای بالای 2 هزار هرتز را نیز ردیابی کند اما امکان تمیز دادن اصواتی در فاصله هزار و 500 تا 2 هزار هرتز امری است که تاکنون به اثبات نرسیده است.
خوشبختانه اکثر سازهای موسیقی به گونه ای نواخته می شوند که در دامنه ردیابی صوتی پوست قرار می گیرد. برای مثال پوست انسان توانایی ردیابی سه بخش از اصوات ناشی از پیانو را دارد. محققان نیز بر همین اساس ابداع این صندلی را پایه گذاری کردند.محققان دریافتند می توان فرکانسهای اصوات بلند را فشرده ساخته و فرکانس اصوات کم را افزایش داد و با جا دادن تمامی اصوات در دامنه ردیابی پوست، امکان احساس این امواج را برای افراد ناشنوا به وجود آورد.آزمایش بر روی افراد ناشنوا نشان می دهد که با استفاده از این صندلی افراد توانایی حس کردن موسیقی را داشته و حتی در زمانی که موسیقی کلاسیک برای آنها پخش شد افراد به رهبری گروه فرضی نوازندگان آن می پرداختند.کنسرت موسیقی که با استفاده از صندلی های اموتی برگزار خواهد شد به سیستم دیگری به نام میوزیک ویز نیز مجهز است که با نمایش بصری موسیقی به صورت انیمیشن و اشکال گرافیکی می تواند تاثیر گذاری صندلی ها را افزایش دهد. رنگهایی که توسط این نرم افزار نمایش داده خواهد شد با نت های در حال نواخته شدن در ارتباط است که با اشکال متفاوت در غلظتهای متفاوت نمایش داده می شود.بر اساس گزارش سی بی اس، در این صورت تجربه شنیدن موسیقی برای افراد ناشنوا تنها یک تجربه لمسی نخواهد بود بلکه با تلفیق تصویر می تواند تاثیر قابل توجهی بر روی فرد گذاشته و درک وی را از موسیقی افزایش دهد.
ناشنوا باید با چشم خود بشنود
ای که از گوش و زبان ناشنوا بودی و گنگ
زندگی نو کن و بستان ز گذشته ناتوان
پریسا کریمی مقدم «کارشناس کودکان استثنایی»
راننده ناشنوا است
در تاکسی نوشته شده بود ، راننده ناشنوا است ، هنگامی که خواستید پیاده شوید ، قبلش با دست اشاره کنید .
- برای وقایع و اتفاقات و اطلاعات مهم روزانه که در کشور رخ می دهد وجود رابط و زیرنویس در تلویزیون لازم است
- ناشنوایان با دیدن زیرنویس در تلویزیون کلمات ، مفاهیم و جملات را بیشتر درک می کند.
- ناشنوایان بامشاهده و دیدن رابط و زیرنویس در تلویزیون دیگر نیاز به تفسیر و مترجم اعضای خانواده ندارند.
- با مشاهده زیر نویس انگیزه بیشتر برای مطالعه مطبوعات دارند
- با مشاهده زیرنویس از جریان فیلم های و سریال و برنامه زنده تصویر زندگی معلومات اضافه بشود
مصاحبه با خانواده که فرزند ناشنوا دارند.
در این زمینه تلویزیون باید رابط و زیرنویس باشد یا برنامه های ویژه ناشنوایان را پخش کند که مشکلات خانواده هم اضافه نشوند بیشتر افراد ناشنوا به یکی از افراد خانواده متوسل شده تاجزئیات برنامه از او جویا شوند و این از صبر و حوصله بیشتر اعضای خانواده ها خارج است و در نتیجه آرامش خانواده ها ازبین برود و بدنبال آن برخورد های منفی و پرخاشگر بین خانواده بوجود می آورند.
آمار نشان میدهد تهیه و اجرا برنامه های مخصوص ناشنوایان (رابط و زیرنویس) تاحد امکان زیاد می تواند ۸۰ درصد در رفع مشکلات مختلف برطرف خواهد شد.
زبان اشاره در فرهنگ ناشنوایان از جایگاه مخصوص برخوردار است. زبان اشاره همانند پرچم هر کشوری است که اهمیت آن برابر با فرهنگ ناشنوایان است. ناشنوایان برای رفع نیازهای ارتباطی خود ، از زبان اشاره که همان زبان و فرهنگ دیداری ناشنوایان است استفاده می کنند....
منبع محفوظ
مصاحبه با گروهی (ادامه مطلب قبل)