به پایان آمد این وبلاگ حکایت همچنان باقی است

مدتی تصمیم داشتم به دلیل گرفتار شخصی این وبلاگ را خاتمه دهم

اما هر بار احساس و یک بهانه مانع از این کار می شد .

در این مدت دوستان بسیار را پیدا کردم و به همه آنها درود می فرستم .

از دوستان عزیز به وبلاگم لینک دادند سپاسگزارم

از کسانی به دیدن وبلاگم آمدند و نظر دادند تشکر میکنم.

شخصیتی واقعی بودم که به هیچ وجه از اسم مستعار استفاده نکردم

قبل از خداحافظی، یکی از خاطرات درباره وبلاگم را خواهم نوشت.

شاید دوباره اینجا نوشتم ، هر چه خدا بخواهد

۸۸/۵/۴

www.ertebati.blogfa.com 

دسته ها : اجتماعی
سه شنبه ششم 5 1388

آموزش مصرف بهینه آب با زبان گویای هنر به کودکان ناشنوای باغچه بان

 دانش آموزان ناشنوای مجتمع باغچه بان به همت گروه مروجان فرهنگ مصرف بهینه آبفای منطقه 3 با شیوه های صحیح استفاده از آب آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی آبفای منطقه 3 ، طی مراسمی که روز چهارشنبه23 اردیبهشت ماه در مجمع ناشنوایان باغچه بان واقع در محله سید جمال الدین اسد آبادی بر پاشد ، مروجان آبفای منطقه 3 با اجرای نمایش شاد و عروسکی قطرۀ آب و اهدای هدایا و بهره گیری از زبان گویای هنر نمایشی ، اهمیت حفظ و پاسداری از منابع محدود آب و شیوه های صحیح مصرف را به دانش آموزان ناشنوا آموزش دادند.
بر اساس این گزارش از ابتدای سال جاری تا کنون گروه مروجان فرهنگ مصرف بهینه آبفای منطقه 3 با مراجعه به مدارس تحت پوشش مناطق2 ، 5 و 6،اقدام به بر پایی نزدیک به 25 جلسه پرسش و پاسخ ، اجرای 20 نمایش ، ارائه بروشورها و بسته های آموزشی و انجام طرح جذب و آموزش مستمر بیش از یک هزار و چهار صد نفر از حامیان آب کرده و به اطلاع رسانی نسل کودک و نوجوان به منظور فراگیری روشهای مؤثر استفاده از آب،در سال اصلاح الگوی مصرف مبادرت ورزیدند.
گفتنی است،مروجان مصرف بهینه آب، گروهی فرهنگی و تحت نظارت روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شهر تهران هستند و نزدیک به هشت سال است که به صورت هدفمند و کارشناسانه با همکاری روابط عمومی آب و فاضلاب مناطق ششگانه شهر تهران اقدام به فعالیتهای متنوعی با مشارکت و همکاری سازمان های متولی فرهنگی و آموزشی با موضوع مصرف بهینه آب می کنند .

 دفتر خدمات مدیریت و فناوری اطلاعات

دسته ها : اجتماعی
شنبه دوم 3 1388

برگزاری کنسرت برای ناشنوایان (ارسال لادن صحرایی)

محققان با استفاده از صندلی مخصوص لمسی قصد دارند کنسرت موسیقی را در تورنتو کانادا مخصوصا افراد ناشنوا برگزار کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، صندلی هایی که به افراد ناشنوا توانایی شنیدن موسیقی را خواهد داد در کنسرت موسیقی که مخصوص افراد ناشنوا برپا خواهد شد، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.صندلی "اموتی" ابداعی است که سه سال پیش در دانشگاه ریرسون اختراع شده و برخی از دانشمندانی که در تولید آن شرکت داشته اند نیز در گروه نوازندگان کنسرتی که برای ناشنوایان برگزار خواهد شد شرکت دارند.یکی از انواع این صندلی ها به 16 بلندگو که در قسمت پشتی و بازوها جاسازی شده اند مجهز است که این بلندگوها توانایی تحریک حس لامسه فرد را دارند. نمونه دیگر به 14 بلندگو مجهز است که از ارتعاشات حرکتی بیشتری برخوردار بوده و زمانی که موسیقی یا ساز خاصی شروع به نواختن می کند فعال خواهد شد.در گذشته تنها راهی که به واسطه آن افراد ناشنوا توانایی شنیدن موسیقی را داشتند عبور امواج صوتی و حس این امواج بود اما صندلی های اموتی با شکستن فرکانسهای صوت امکان حس انواع نواختهای سازهای مختلف را از میان بلندگوهای مختلف به فرد خواهد داد. همچنین این صندلی ها می توانند فرکانسهای بالای صدا را به امواجی که توسط گوش ناشنوایان قابل ردیابی است، تبدیل کنند.پوست انسان توانایی تمیز دادن اصوات با طول موج پایین و بالا را تا سطح هزار هرتز داشته و می تواند فرکانسهای بالای 2 هزار هرتز را نیز ردیابی کند اما امکان تمیز دادن اصواتی در فاصله هزار و 500 تا 2 هزار هرتز امری است که تاکنون به اثبات نرسیده است.
خوشبختانه اکثر سازهای موسیقی به گونه ای نواخته می شوند که در دامنه ردیابی صوتی پوست قرار می گیرد. برای مثال پوست انسان توانایی ردیابی سه بخش از اصوات ناشی از پیانو را دارد. محققان نیز بر همین اساس ابداع این صندلی را پایه گذاری کردند.محققان دریافتند می توان فرکانسهای اصوات بلند را فشرده ساخته و فرکانس اصوات کم را افزایش داد و با جا دادن تمامی اصوات در دامنه ردیابی پوست، امکان احساس این امواج را برای افراد ناشنوا به وجود آورد.آزمایش بر روی افراد ناشنوا نشان می دهد که با استفاده از این صندلی افراد توانایی حس کردن موسیقی را داشته و حتی در زمانی که موسیقی کلاسیک برای آنها پخش شد افراد به رهبری گروه فرضی نوازندگان آن می پرداختند.کنسرت موسیقی که با استفاده از صندلی های اموتی برگزار خواهد شد به سیستم دیگری به نام میوزیک ویز نیز مجهز است که با نمایش بصری موسیقی به صورت انیمیشن و اشکال گرافیکی می تواند تاثیر گذاری صندلی ها را افزایش دهد. رنگهایی که توسط این نرم افزار نمایش داده خواهد شد با نت های در حال نواخته شدن در ارتباط است که با اشکال متفاوت در غلظتهای متفاوت نمایش داده می شود.بر اساس گزارش سی بی اس، در این صورت تجربه شنیدن موسیقی برای افراد ناشنوا تنها یک تجربه لمسی نخواهد بود بلکه با تلفیق تصویر می تواند تاثیر قابل توجهی بر روی فرد گذاشته و درک وی را از موسیقی افزایش دهد.

دسته ها : اجتماعی
دوشنبه هفتم 2 1388

ناشنوا باید با چشم خود بشنود

امروزه زبان با چهار رکن اصلی: شنیدن، گفتن، نوشتن و خواندن، کامل ترین وضعیت ارتباطی را پیدا کرده است. ولی انسانها آرزو دارند روزی برسد که درک فکر افراد راحت تر صورت گیرد، مثلاً بتوان در یک چشم به هم زدن انبوه اطلاعات و اخبار را به دیگران منتقل کرد و یا بدون حرف زدن دیگران و بدون مداخله گوش در شنیدن و بدون اندام گفتاری در سخن گفتن و نوشتار بتوانیم از نیات دیگران آگاه شویم و به افکار آنان دست یابیم.
علم تله پاتی و هیپنوتیزم در جهت دستیابی به این آرزوی انسان حرکت می کند و موفقیت های چشمگیری نیز عاید انسان گردیده است. هر یک از شما از طریق وسایل ارتباط جمعی به این نکات برخورد کرده اید که:
* یک مرتاض هندی با قدرت نگاه خود قطاری را از حرکت باز داشت!!
* زنی در شوروی قادر است از طریق نگاه، از پشت دیوار با خبر شود!!
* مردی که تکنیسین هواپیما بود و بر اثر سقوط از روی بال هواپیما دچار به هم ریختگی عصبی گردیده است قادر است با نگاه کردن به افراد از گذشته و آینده آنها باخبر شود!!
* فردی که قدرت بینایی خارق العاده ای دارد بدون استفاده از هیچ دستگاه پزشکی قادر است سنگ مثانه و سنگ کلیه را در داخل بدن انسان تشخیص دهد!! و...
چشم، یکی از اعضای بسیار حساس موجود زنده از جمله انسان است، در دایره یادگیری انسان بیشترین سهم آموخته ها از طریق قوه باصره یا بینایی است. روانشناسان یادگیری، سهم بینایی را در بین حواس پنجگانه انسان در دایره یادگیری ۸۱% ذکر کرده اند که در مقابل ۱۳% سهم شنوایی و ۵/۳% قوه بویایی و ۵/۱% قوه چشایی بسیار بالاست. افراد ناشنوا که قدرت شنیداری ندارند، چشم را جایگزین گوش می کنند به نحوی که با تمرکز بر روی لب خوانی و گفتارخوانی قادرند حتی از نیمرخ صحبت دیگران را بفهمند. نظر به این که بیش از یک سوم از حروف فارسی، حلقوی و حنجره ای است و از نظر و دید یک ناشنوا پنهان و ناپیداست حدس زدن جایگاه حروف در موقع ادای جملات کاری بس دشوار و توان فرساست، ولی ناشنوایان به دلیل نیاز، به آن پرداخته  و مسلط می شوند. ناشنوایان با به کارگیری مداوم چشم بیش از افراد عادی و شنوا از نظر بینایی مهارت پیدا می کنند و قادر به انجام امور حساس و ظریفی که به مهارت چشم نیاز دارد، خواهند شد. به همین سبب ناشنوایان از عهده انجام کارهای عملی که به هماهنگی دید و دست نیاز دارد به خوبی برمی آیند.
«کامران رحیمی» مؤلف کتاب «آدمهای سنگی» که خود ناشنواست از قدرت بینایی فوق العاده  خود تعجب می کند و می گوید: «وقتی که کمبود خواب نداشتم و در حالت عادی بودم می توانستم با یک نگاه فکر دیگران را بخوانم و به آنها فرمان دهم و هر طور که بخواهم آنها را جابه جا کنم.»
مردم می گویند: «پشت دیوار سکوت چه خبر است؟»
«راه خاموش موفقیت چگونه است؟ چه هیاهویی در دنیای سکوت وجود دارد.»
«گراهام بل» یکی از پیشکسوتان آموزش ناشنوایان در جهان معتقد بود که: «ناشنوا باید با چشم خود بشنود.» بنابر این در تعلیم و تربیت و زندگی یک ناشنوا، چشم مرکز یادگیری و نگاه؛ محل فرهنگ، و سکوت، همه حرف است. این راز نگاه و این پیچیدگی ارتباط و این فن مرموز مراوده است که شاعر بزرگی چون «غلامعلی رعدی آذرخشی» را واداشته که پرده از اسرار نگاه برادر کر و لالش بردارد و قصیده ای زیبا بسراید.

ای که از گوش و زبان ناشنوا بودی و گنگ
زندگی نو کن و بستان ز گذشته ناتوان

پریسا کریمی مقدم «کارشناس کودکان استثنایی» 

دسته ها : اجتماعی
يکشنبه بیست و هفتم 11 1387

ثمینه باغچه‌بان لالایی‌های کودکان را با کمک مینیاتورهای ایرانی مصور کرد.

باغچه‌بان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عنوان کرد: متأسفانه نه تنها بچه‌ها، بلکه بزرگسالان هم نسبت به مینیاتور، این هنر ایرانی، بی‌توجه‌اند. این در حالی است که در هر صفحه‌ی مینیاتور، اجزای بسیار به هم پیچیده‌ای وجود دارد که هریک به تنهایی دارای معنا و عمق زیادی هستند؛ اگرچه در نهایت، مجموعه‌ی به هم پیوسته‌ای را به وجود می‌آورند.

او در ادامه افزود: با توجه به این باور که می‌توان با بزرگ و برجسته‌ کردن اجزای این هنر ایرانی، توجه عموم را به آن جلب کرد، با مینیاتورهای برگزیده‌ای که متناسب با برخی از لالایی‌ها و متل‌هاست، کتابی را تهیه کرده‌ام که از ترکیب مینیاتور و متل‌ها فراهم شده است.

ثمینه باغچه‌بان افزود: مثلا برای لالایی "برو لولوی صحرایی، تو از بچه‌ا‌م چه می‌خواهی، که این بچه پدر داره، دو شمشیر بر کمر داره"، صحنه‌ای از آثار کلاسیک مینیاتور را که با این لالایی همسویی داشته باشد، انتخاب و با نوارهای طلایی، مخمل و پارچه‌های قدیمی تزیین کرده‌ام.

او هنوز درباره‌ی مؤسسه‌ی انتشاراتی این کتاب که در تهیه‌ی آن از نزدیک به 12 جلد کتاب مینیاتور قدیمی و کلاسیک استفاده شده، تصمیمی نگرفته است.

ثمینه باغچه‌بان هم‌اکنون نیز کتابی را با عنوان "یکی بود، یکی نبود" ویژه‌ی کودکان و نوجوانان توسط نشر نظر زیر چاپ دارد. این کتاب که مجموعه‌ای‌ از متل‌هاست، قرار است با تصویرگری فرشید شفیعی وارد بازار کتاب شود.

این نویسنده پیش از این، متأثر از فعالیت‌های پدرش - جبار باغچه‌بان -، کتاب‌ "مهمان ناخوانده" و مجموعه‌ی شعرهای جبار باغچه‌بان را به نام "جوجه جوجه، طلایی" به زبان اشاره ویژه‌ی کودکان ناشنوا منتشر کرده است.

همچنین کتاب "دویدم و دویدم" او با زبان اشاره همراه با لوح فشرده‌ی آموزشی به انضمام "حقوق کودک" به زبان اشاره از سوی یونیسف منتشر شده است.

منبع : توحدی

===

 جغرافیا   و گالری
دسته ها : اجتماعی
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
جملات خبری

 

راننده ناشنوا است

در تاکسی نوشته شده بود ، راننده ناشنوا است ، هنگامی که خواستید پیاده شوید ، قبلش با دست اشاره کنید .

دسته ها : اجتماعی
يکشنبه سیزدهم 11 1387
خانه ناشنوایان اعظم به مناسبت تقدیر و سپاس  مراسم تجلیل از پیشکسوتان جامعه ناشنوا توسط خانم اعظم شفیعی در روز پنج شنبه 5 دی ماه با حضور دوستان ناشنوا و سایر در سالن خانه ناشنوا اعظم برگزار شد.


سخنرانی سرکار خانم اعظم شفیعی


اهدا از طرف سرکار خانم اعظم شفیعی

1

سخنرانی جناب آقای رضاقلی شهیدی

مهمانان

مهمانان

دسته ها : اجتماعی
جمعه سیزدهم 10 1387
دسته ها : اجتماعی
چهارشنبه بیست و نهم 8 1387

اطلاعیه

 سومین دوره انتخابات شورایاری ها برگزار میشود.

 انتخابات تشکیل سومین دوره شورایاری ها منطقه 3 محله قلهک روز جمعه 22 شهریور ماه

به جناب آقای بهزاد اشتری (ناشنوا) رای بدهید.

ادرس : خیابان شریعتی – خیابان کلاهدوز (دولت) – مسجد اعظم قلهک ( ساعت 9 الی 18)

دسته ها : اجتماعی
چهارشنبه بیستم 6 1387
نامه ای یک کودک معلولیت به پدر و مادر

تو بودی بهانه پروازم...

... ... من کودکی ناشنوا بودم. زندگی ام غرق در سکوت و تنهایی بود و از شنیدن قیل و قال حیات که می بایست چون موذنی خوش آهنگ، جنبش و تحرک را در گوش هایم زمزمه کند، بی بهره بودم. اما تو از راه رسیدی و بانگاه پر مهرت، با چشمان نافذت و با دستانی که ناقل گرمای وجودت بود، توجهم را از بیراهه سکوت و تنهایی ، به مسیر زندگی و پیوند با زیبایی های خلقت، معطوف ساختی. ...


دسته ها : اجتماعی
دوشنبه هجدهم 6 1387
X